Filmové premiéry: Láska i upíři jsou věční

Skromným počtem dvou filmových premiér obohatí od tohoto čtvrtka tuzemská kina svůj program. Obě natočili zahraniční tvůrci. Do věčného města, tedy do Říma, se s láskou vydává Woody Allen. Věční jsou i upíři, ve snímku Timura Bekmambetova si navzájem pijou krev s Abrahamem Lincolnem.

DO ŘÍMA S LÁSKOU. Režisér Woody Allen při své cestě po Evropě tentokrát doputoval do hlavního města Itálie, kde ve čtyřech povídkách zachytil osudy několika lidí. V první z nich se setkáváme s postarším manželským párem (Judy Davisová a Woody Allen), který přijíždí do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery. Hrdinkou dalšího příběhu je prostitutka (Penélope Cruzová), která má za úkol splnit zákazníkovi jakékoliv přání. V následující části si italský dav splete muže (Roberto Benigni) s filmovou hvězdou, a jeho život se tak otočí o 180 stupňů. V poslední povídce navštívíme mladý americký pár (Greta Gerwigová a Jesse Eisenberg), jehož životem zamíchají dvě nenadálé návštěvy v podání Ellen Pageové a Aleca Baldwina. USA/Itálie/Španělsko, režie: Woody Allen.

ABRAHAM LINCOLN: LOVEC UPÍRŮ. Dějiny si pamatují bitvy, ale zapomínají na krev. Ve filmu Timura Bekmambetova (Noční hlídka, Wanted) je život Abrahama Lincolna (Benjamin Walker) plný krve, upířích zubů a nabroušených seker. Někdejšího amerického prezidenta představuje dokonce jako historicky největšího lovce neživých bytostí. Za smrt jeho matky totiž může upír, v civilu ctihodný podnikatel Jack Barts (Marton Csokas). Že ze světa nesprovodí i Lincolna, je zásluha lovce upírů Henryho Sturgese (Dominic Cooper). Ovšem kromě střetu Jihu a Severu se blíží i bitva upírů a lidí. USA, režie: Timur Berkmambetov.

Recenze na oba filmy si budete moci přečíst na webu ČT24 o víkendu.

Vydáno pod