K Ženám, které nenávidí muže, patří Langmajer i Hanychová

Ostrava - Klasickou detektivkou má být nový televizní film, který 3. srpna začne natáčet režisér Robert Sedláček podle scénáře Zdeňka Zapletala. Vedle detektivní zápletky v ní bude zřejmě i místo pro humor, naznačuje aspoň název snímku, který připomíná jeden z dílů bestsellerové kriminální trilogie Milénium - Ženy, které nenávidí muže.

Série vražd, jejichž oběťmi – až na jednu výjimku – jsou muži, nese společné znaky. Detektiv (Jiří Langmajer), který je vyšetřuje, se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu, ale v pátrání pokračuje na vlastní pěst, za tiché podpory svých kriminalistických kolegů (Norbert Lichý a Martin Stránský). Cesta k odhalení pachatele se tak komplikuje, ale můžeme prozradit, že vyštřovatelé postupně rozkryjí jednotlivé indicie a dostanou se na stopu skutečného pachatele.

Televizní snímek bude štáb v lokacích Ostravy, Havířova a jejich nejbližšího okolí natáčet do 19. srpna. „Obyčejný život, obyčejné starosti a běžná zákoutí města, v němž hrdinové této detektivky odehrávají své role, nám budou připadat blízké a samozřejmé. Jen to, co se děje za těmito kulisami, už tak samozřejmé nebude,“ slibují tvůrci.

Režisér Robert Sedláček (Pravidla lži, Největší z Čechů, Rodina je základ státu) před nedávnem pro Českou televizi také natáčel snímek z kriminálního prostředí Sráči (byli Sedláčkovou první spoluprácí se scenáristou Zdeňkem Zapletalem). Z hereckého obsazení se v chystaném filmu objeví Norbert Lichý, jen tentokrát na dobré straně zákona. Kromě něho, Jiřího Langmajera a Martina Stránského obsadil Sedláček do televizní detektivky Simonu Babčákovou, Jaroslava Plesla, Hanu Vagnerovou, Sylvii Krupanskou, Evu Kodešovou, Veroniku Lazorčákovou, Lucii Fizerovou, Terezu Vilišovou, Markétu Harokovou, Renatu Klemensovou a Ivana Fellera.

V roli večírkové celebrity se objeví Agáta Hanychová. Sami sebe si zahrají také lidé, kteří se pohybují v okruhu policejní práce, a novináři. Ti se na tiskové konferenci hned druhý natáčecí den budou ptát kriminalisty Jiřího Langmajera a jeho kolegů na podrobnosti případů sériových vražd.