Waters z Pink Floyd opět v Praze prorazí The Wall

Praha - Pokud jste loni nemohli zajít na koncertní show The Wall, kterou spoluzakladatel skupiny Pink Floyd přivezl do Prahy, máte další šanci příští rok. Podle některých zpráv mělo být loňské turné Watersovým posledním, zjevně ale není, protože ohlásil na rok 2013 „triumfální návrat do Evropy“.

Název turné odkazuje k jednomu z neúspěšnějších alb všech dob, které Pink Floyd vydali v roce 1979. Následovaly výpravné koncerty, kdy součástí pódia byla i několik desítek metrů dlouhá zeď. Při Watersově show měřila 73 metrů na šířku a 11 metrů na výšku. „Před čtyřiceti lety by takhle široká zeď na stadionech představena být nemohla. Nemohli jsme tehdy zaplnit prostor emocionálně, hudebně i divadelně vyhovujícím způsobem,“ vzpomíná na původní turné s Pink Floyd Waters, který pro koncerty v roce 2013 slibuje zas o něco víc výpravnější show.

The Wall byla živě odehrána v rámci 192 koncertů po celém světě, včetně Prahy, vidělo ji více než 3,3 milionů fanoušků. Turné v roce 2013 má mít 8 evropských zastávek, mimo jiné na olympijských stadionech v Berlíně a v Římě.

„Jsem velmi rád, že The Wall opět představíme v Evropě. Bude to pro nás všechny velká zábava. Celou show jsem přepracoval pro koncerty na velkých otevřených stadionech. Je to opravdu dobré. Bude to ještě dojemnější, poutavější, dramatičtější a napínavější,“ slibuje Waters. Do pražské Synot Tip Arény dorazí 7. srpna. Předprodej lístků bude zahájen už za pár dní - 16. listopadu.

Vydáno pod