Big Bosse fascinují světla. Následník Kmenů je na světě

Praha – Publikace Kmeny ze stáje vydavatelství Big Boss zmizela z pultů knihkupectví nečekaně rychle. Po fenomenálním úspěchu přichází tým s další novinkou. Je jí kniha Město = Médium a její hlavní téma se zabývá vztahem světla a města vůči svobodnému užívání k zabydlení veřejného prostoru. Křest knihy se koná 30. listopadu v pražském klubu Roxy.

Autoři díla sledovali fenomén městského neonového osvětlení v rámci umění od 20. století až po současnost. V publikaci se tudíž střetávají principy avantgardy a umění, v němž figuruje oheň, lasery či video mapping (směr audio-vizuálního principu bořící představy o reálném prostoru). 

Páteční křest se nejspíš oprostí od hranic obyčejného večírku, při němž publikace utone v litrech sektu. Pořadatelé totiž slibují multimediální show, v níž přirozeně budou účinkovat spoluautoři díla Město = Médium. Vedle Lunchmeatu se tak příchozí mohou těšit na rapperskou modlu Vladimira 518 nebo na projekt SPAM od Davida Vrbíka a Ondřeje Anděry, který se soustředí na audiovizuální synchronizaci zvuku a světla. 

Autory publikace jsou Vladimir 518, Jan Matoušek a Markéta Vinglerová. Kupující v ní najdou obsáhlou obrazovou část (400 stran) s texty Miroslava Petříčka, Tomáše Pospiszyla, Jiřího Zemánka, Kláry Žaludové a mnoha dalších.

A jelikož se lidé z Big Boss angažují i v muzice, mohou diváci počítat s hudebními výstupy. Mezi ohlášenými je jméno Edwarda Uptona alias DMSX Krew, jenž se podílel třeba na poslední sólovce Vladimira 518. Do Roxy zavítá také producent legendárního labelu Rephlex Records, „jehož taneční hudba se pohybuje na hraně old school techna, funku a synthpopu“. Kompletní seznam účinkujících najdete na facebooku na oficiálních stránkách události.