V Miláně jsou potěšeni z uměleckých setkání

Miláno - Od 10. do 20. července 2013 v milánském Castello Sforzesco probíhá letní hudební festival „Notturni in Villa“. Při této příležitosti se do Milána sjíždějí hudebníci různých národností a společně odehrají koncerty v sestavách vytvořených ad hoc pro tento festival. Právě proto dostal jubilejní dvacátý ročník festivalu název „Nice to meet you“. České centrum Miláno se zasadilo o účast českého hudebníka Jiřího Stivína.

Hudební projev Jiřího Stivína charakterizuje nespoutanost, improvizace, přecházení mezi jednotlivými hudebními styly od jazzu až po klasickou hudbu. Ovládá hru na všechny druhy příčných i zobcových fléten, ale také na saxofon či klarinet. Tentokrát bude koncertovat společně s italským jazzovým a folkovým hudebníkem Luciano Biondinim, který ho bude doprovázet na akordeon. Koncert se odehraje ve středu 17. července v Českém centru Miláno od 21:30.

Na realizaci festivalu přispívá kulturní sektor obce Miláno a sponzoruje ji společnost Edison. Kromě toho je festival podporován evropskými kulturními instituty, které jsou členy EUNIC (sdružení Kulturních institutů států Evropské unie). Goethe-Institut Mailand, Generální konzulát Polské republiky, Maďarský Generální konzulát, České centrum Milán a nadace Pro Helvetia.

Česká centra jsou agenturou ministerstva zahraničních věcí pro propagaci ČR v zahraničí. Prosazují českou kulturní scénu na mezinárodním poli. Síť Českých center působí v 22 zahraničních metropolí tří kontinentů. Generální ředitelkou Českých center je Vilma Anýžová.