Black Sabbath se vrací do Prahy. Téměř kompletní

Praha – Heavymetalová legenda Black Sabbath se vrací do Česka. Večer v pražské O2 areně představí písně z nového alba s názvem 13, které vyšlo v červnu. Na světové turné vyrazili téměř v kompletní původní sestavě, kterou tvoří zpěvák Ozzy Osbourne, kytarista Tony Iommi a baskytarista Terry „Geezer“ Butler. Chybí však bubeník Bill Ward.

Black Sabbath nahradí svým fanouškům zklamání z loňského roku, kdy kvůli vážné nemoci kytaristy Iommiho svůj koncert zrušili. Nakonec dorazil alespoň démonický frontman Ozzy, kterého české publikum natolik potěšilo, že se rozhodl vrátit i se slavnou kapelou.

Black Sabbath v O2 areně představí nové a úspěšné album s názvem 13, které společně s Ozzym Osbournem natočili po dlouhých pětatřiceti letech. Osbourne se od Sabbathů odtrhl v roce 1978, kdy začal svou sólovou dráhu.

Warda nahradil Brad Wilk

Kapela Black Sabbath patří k nejúspěšnějším hardrockovým formacím všech dob. Osbourne ji založil s baskytaristou Buttlerem, kytaristou Iommim a bubeníkem Wardem koncem šedesátých let v Birminghamu. Ward se však později s kapelou rozhádal. Za bicími ho nahradil Brad Wilk z Rage Against the Machine.

Black Sabbath se chystají do Prahy (zdroj: ČT24)

Skupina má za sebou nejen úspěšnou hudební kariéru, ale také řadu rockerských excesů, které byly vydatně podporovány alkoholem a drogami. Osbourne poprvé v Česku vystoupil již roku 1995, od té doby před tuzemskými fanoušky zpíval ještě několikrát.