Na prvním místě muzika. Ondřej Brzobohatý vydal album Identity

Praha – Moderátor, herec a muzikant Ondřej Brzobohatý dokončil své první autorské album Identity. Napsal si texty i hudbu, kde smíchal jazz, pop, funk i soul. Turné na podporu desky zahájí 12. května v pražském Lucerna Music Baru.

Album Ondřeje Brzobohatého (zdroj: ČT24)

Před sedmi lety opustil kapelu Bůhví, se kterou natočil jednu desku. „Samozřejmě mi chybělo hrát s kapelou. Takže jsem dal dohromady kamarády z Ježkárny,“ vypráví Brzobohatý, jak vznikl současný projekt. Na desce ho doprovází právě spolužáci z Konzervatoře Jaroslava Ježka: bubeník Tomáš Kozelka, saxofonista Matouš Kobylka, baskytarista Jaroslav Pokorný a kytarista Ondřej Fišer. Během turné se diváci můžou těšit také na hosty: moderátora Libora Boučka, Terezu Černochovou nebo Tomáše Koudelku.

Já budu mlčet

Deset písniček alba Identity napsal Brzobohatý v posledních pěti letech. Inspiroval se tradičními žánry i současnými trendy, třeba populárním Daft Punkem. „Mám sen, že budu hrát někde v klubu a lidé si budou zpívat moje písničky. Já budu mlčet a oni budou zpívat za mne,“ doufá mladý muzikant. Poslechněte si singl And The Oscar Goes To:

Na klavír hrál Ondřej Brzobohatý (*1983) od malička, později vystudoval hudební konzervatoř. I díky slavnému otci Radoslavovi se od mládí objevoval v televizi. Proslavil se moderováním prvního ročníku soutěže Česko hledá SuperStar. Skládá filmovou hudbu a působí jako herec v divadle a televizi. Třikrát moderoval Českého slavíka, získal cenu TýTý pro nejoblíbenějšího herce roku 2012. Na prvním místě má však muziku.