Simply Red opět spojila Big Love. Podělí se o ni i v Česku

Londýn - „Ahoj všichni, jsme šťastní, že s vámi můžeme oslavit třicet let. Doufáme, že si naše vystoupení užijete tak jako my,“ napsal včera na stránky Simply Red frontman kapely Mick Hucknall. Rozpadlá britská skupina se dává znovu dohromady, aby oslavila své narozeniny. Oslavu uspořádá příští rok i pro české fanoušky.

Simply Red založil v roce 1984 Mick Hucknall a v roce 2010 po rozlučkovém turné ji opět ropustil. Během dvou dekád prodala kapela celosvětově přes šedesát milionů alb a zapsala se do hudební historie hity jako It's Only Love, Sunrise či If You Don't Know Me By Now. Nazpívala mimochodem také oficiální píseň fotbalového mistrovství Evropy, které se konalo v roce 1996 v domovské Anglii.

Evropské narozeninové turné s názvem Big Love Tour začnou Simply Red v říjnu příštího roku v Dánsku a zakončí v prosinci doma v Británii. „Mám rád výročí a tohle je velké výročí. Je správný čas,“ domnívá se Mick Hucknall, že třicetiny jsou dobrý důvod dát se načas s bývalými spoluhráči dohromady. V obnovené sestavě zahrají i v Česku - 26. října 2015 v pražském Foru Karlín.

Česko neminula kapela ani v roce 2009 při své šňůře na rozloučenou, před dvěma lety se do Prahy vrátil už bez Simply Red Mick Hucknall se sólovým albem American Soul.