Zloději ukradli z domu v Táboře šperky za miliony. Policie pátrá po jejich autě

Policie vyšetřuje středeční krádež šperků z domu v Táboře. Odcizené věci měly hodnotu milionů korun. Policie shání svědky, kteří zahlédli černý vůz, jenž se v místech pohyboval. V autě cestovali tři lidé a podle policie mělo vozidlo nápadně zatíženou zadní část. Na webu o tom ve čtvrtek informovali policisté.

Podle nich mohli svědci auto spatřit „v části obce Náchod v Táboře, nebo na lanovém mostě přes vodní nádrž Jordán, dále na dálnici D3 směr České Budějovice, na sjezdu z dálnice D3 na silnici číslo 409 vedoucí do Plané nad Lužnicí, v ulici Chýnovská v Plané nad Lužnicí, případně v lesním porostu zvaném ‚U Lísku‘ v katastru obce Palná nad Lužnicí“.

Vozidlo se mohlo pohybovat i ve směru na Turovec a na Chýnov. Kriminalisté apelují zejména na řidiče se záznamovým zařízením v autě, ale i na chodce. Vozidlo tmavé barvy se v lokalitách pohybovalo ve středu od 9:45 do 12:00.

Při krádeži nebyl nikdo zraněn. Zloději šperky odcizili v dopoledních hodinách. Bližší podrobnosti k události policisté nechtějí zatím zveřejňovat, řekla jejich mluvčí Lenka Pokorná.