Co trápí český průmysl? Odpoví Zaostřeno na průmysl

Praha - Přední české průmyslové firmy musí v poslední době řešit celou řadu problémů. České výrobky zdražuje v zahraničí silná koruna, energetika bez koncepce přešlapuje na místě, nad postavením České republiky jako země, která je vyhledávanou destinací pro zahraniční investory, se vznáší velký otazník. Co trápí český průmysl, ale i co patří k jeho velkým úspěchům, to prozradí v pondělí 15. září další speciál České televize z řady Zaostřeno - tentokrát na průmysl.

Česká televize pro své diváky připravila desítky reportáží a rozhovorů. Vysílat se bude nejen ze dvou studií na Kavčích horách, ale i přímo z brněnského výstaviště, kde bude probíhat Mezinárodní strojírenský veletrh.

Své názory na průmysl prozradí Topolánek i Klaus

Jedním z největších lákadel pondělního Zaostřeno na průmysl bude bezpochyby konfrontace kapitánů českého průmyslu s premiérem Mirkem Topolánkem. Jak zareaguje na nepříjemné dotazy průmyslníků, se diváci dozvědí v přímém přenosu od 10:10.

Ti, kteří zůstanou obrazovkám České televize věrní i v podvečer, se mohou těšit i na prezidenta Václava Klause. Od 16:20 přineseme živě jeho setkání s ekonomickými novináři, na kterém i on poodhalí roušku svých názorů na průmysl.

Ke slovu přijde také archiv

Protože veletrhy na brněnském výstavišti zprostředkovávají nejžhavější novinky již padesát let, je na čase podívat se i na to, jak je po léta zachycovaly kamery novinářů. To nejlepší z televizního archivu průmyslových veletrhů bude k mání od 12:30.

Vydáno pod