ČSTV neprodá lyžařské areály Špindlerův Mlýn a Harrachov

Praha – Krkonošské lyžařské areály Špindlerův Mlýn a Harrachov zůstanou v majetku ČSTV. Svaz by se ale mohl zbavit skiareálu v Peci pod Sněžkou. Podle dnešních Hospodářských novin předloží takový návrh vedení ČSTV na valné hromadě, která se uskuteční na konci dubna. Šance silných investičních skupin PPF, KKCG a J&T na ovládnutí lukrativních krkonošských zimních středisek tak podle listu klesají k nule.

Skiareál ve Špindlerově Mlýně je nejprestižnější české lyžařské středisko – se svými 25 kilometry sjezdovek je zároveň v tuzemsku největší. Investory láká i proto, že je nejziskovější a nabízí možnosti dalšího rozvoje.

„Zvlášť Špindlerův Mlýn určitě neprodáme,“ uvedl pro HN Ivo Kaderka, člen komise, která posuzovala pro ČSTV budoucnost lyžařských středisek. Analýza je podle Kaderky hotová a s ní i další plány na fungování zmíněných tří areálů. Teď bude záležet na postoji valné hromady a lyžařského svazu, který je menšinovým majitelem skiareálů.

ČSTV chce posílit svůj podíl v areálu Špindlerův Mlýn právě na úkor lyžařského svazu (SLČR), kterému by výměnou za to přenechal skiareál Harrachov. Jediný areál, jehož prodej nové vedení ČSTV schvaluje, je tak Pec pod Sněžkou. Z výnosů by měl svaz financovat provoz a dluhy.