Cenovky u pump se příliš nemění

Praha - Ceny benzinu a nafty v posledních dnech nezaznamenávají žádné dramatické výkyvy. Za poslední týden se nárůst či pokles cen lišil jen v řádu několika haléřů. Nejprodávanější benzin Natural 95 průměrně zlevnil o symbolické dva haléře, v případě nafty se pak jednalo o stejnou částku. Data zveřejnila společnost CCS.

Cenovky u benzinových pump se v uplynulém týdnu příliš nezměnily, jak napovídají dnešní údaje společnosti CCS, průměrně se ceny snížily o dva haléře. Nejlevnější Natural 95 řidiči natankují v Ústeckém a Plzeňském kraji, litr tam přijde na 36,03 koruny. Naopak nejdráž přijde tankování u pump v Praze, kde si řeknou o 37,35 koruny za litr.

Motoristé jezdící na naftu natankují nejlevněji opět v Ústeckém kraji, za litr z peněženky vytáhnou 35,34 koruny za litr. Nejvíc jim pak vytáhnou z kapes v Jihomoravském kraji - litr zde stojí 36,90 koruny.

Průměrné ceny Naturalu 95 a nafty jsou vypočítávány z reprezentativního vzorku transakcí na karty CCS uskutečněných na všech terminálech na čerpacích stanicích v akceptační síti CCS v České republice. Hodnoty nejsou ovlivněny využívaností čerpací stanice motoristy ani objemem načerpaných pohonných hmot.

Ceny benzinu a nafty v krajích
Zdroj: ČT24/CCS
Vydáno pod