V obchodech začaly povánoční slevy, ceny klesnou až o 80 procent

Praha - Obchodníci spouští povánoční vlnu výprodejů. Slevové akce, pomocí kterých se snaží přilákat zákazníky zpět do prodejen a zbavit se zásob sezonního zboží, budou trvat v některých řetězcích až do konce února. Ceny klesnou někde i o 80 procent.

Nákupní centra se vylidnila jen na pár dní. Dnes nákupní horečka zřejmě vypukne nanovo. Podle obchodníků čeká s velkými nákupy na povánoční slevy více než třetina Čechů - a to zejména mladých žen do 26 let. 

Podle mluvčího řetězce Tesco Jiřího Marečka také více než pětina lidí pod stromeček dostává peníze nebo dárkové poukázky, které pak často využívají právě pro povánoční nákupy zlevněného zboží.

V rámci konkurenčního boje ale některé obchody spustily slevy už před Vánocemi. Už v polovině prosince přišli se slevovými akcemi prodejci oblečení, kterým kvůli teplému počasí klesly tržby. A do výprodejů se zapojily i e-shopy.

Pro obchodníky by mohl být letošní rok úspěšný. Jen přes internet letos podle odhadů Češi těsně před Vánoci utratili rekordní sumu peněz - víc než 21 miliard korun. To je meziroční nárůst o čtvrtinu.

Obchodníci spouští povánoční slevy (zdroj: ČT24)
Vydáno pod