Česko čeká deštivý týden. Mírně se ochladí a mohou se objevit i bouřky

Slunečné dny končí, v týdnu zaprší a mohou se objevit bouřky. Na začátku týdne se také mírně ochladí, v úterý se nejvyšší denní teploty budou pohybovat kolem 22 stupňů Celsia. Pak se ale začne zase oteplovat a o víkendu bude až 27 stupňů, ačkoliv bude stále spíše oblačno. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli teploty v Česku dosahovaly i více než 26 stupňů a v pondělí se navzdory deštivému počasí pohybovaly až kolem 25 stupňů. V úterý se už zřejmě ochladí výrazněji. Meteorologové očekávají nejvyšší denní teploty mezi osmnácti až 22 stupni, při trvalejším dešti dokonce jen kolem šestnácti stupňů. Bude oblačno až zataženo, ojediněle se objeví bouřky.

Ochlazení ale nepotrvá dlouho, přestože bude až do pátku stále oblačno až zataženo s deštěm. „Od středy se začne slabě oteplovat na hodnoty kolem 25 stupňů Celsia, přeháňky a bouřky se budou vyskytovat hlavně odpoledne,“ uvedl ČHMÚ na Facebooku. Teploty ve středu budou většinou mezi devatenácti až 23 stupni, na 25 stupňů mohou podle meteorologů ojediněle vystoupat hlavně v Čechách.

Ve čtvrtek budou teploty přes den mezi dvaceti až 24 stupni, v pátek mezi 21 až 25 a o víkendu se mohou dostat až na 27 stupňů. V sobotu a neděli už také může být i polojasno, ale během dne se budou nadále místy objevovat přeháňky nebo bouřky.

Celkově budou teploty v nejbližších čtyřech týdnech, od pondělka do 2. července, na úrovni dlouhodobých průměrů pro toto období. Nejteplejší bude z příštích týdnů podle měsíčního výhledu počasí ČHMÚ zřejmě druhá polovina června a začátek července, kdy týdenní průměry nejvyšších teplot budou kolem 23 stupňů. Také objem srážek bude v nejbližších čtyřech týdnech asi navzdory očekávaným bouřkám jen průměrný.