Policie na Liberecku pátrá po čtrnáctiletém chlapci, který je bez léků v ohrožení života

Policie pátrá po po čtrnáctiletém Václavu B., který utekl v neděli při vycházce z diagnostického ústavu v Liberci. Chlapec potřebuje léky, které u sebe nemá, a je proto v ohrožení života. Policie zveřejnila na webu fotografii pohřešovaného a žádá veřejnost o spolupráci při pátrání.

Hledaný čtrnáctiletý Václav je vysoký 172 centimetrů. Má plnoštíhlou postavu, kulatý obličej, tmavě hnědé vlasy učesané na patku a pěšinku a hnědé oči. Nosí dioptrické brýle. V době útěku byl oblečený do černých tepláků, tmavě modré mikiny a delší hnědo-zelené bundy s kožíškem na kapuci. Na nohou měl černé boty.

Spolu s dalšími dvěma chlapci utekl v neděli zhruba v 11:35 při společné vycházce poblíž libereckého diagnostického ústavu v ulici U Opatrovny. „Veškeré prověrky v rodině, u známých, v nemocnicích, v obchodních domech, na nádražích a na dalších místech možného výskytu byly zatím neúspěšné,“ uvedla policie. Chlapec má podle ní předepsanou trvalou medikaci a bez léků, které nemá u sebe, by mohl být ohrožen na životě.