Policie od pondělního večera řeší utonutí tří osob na Příbramsku

Policie vyšetřuje úmrtí dvou dospělých a dítěte, jejichž těla byla nalezena v pondělí večer na hladině rybníka ve Lhotě u Příbramě. Kriminalisté případ prověřují pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. O příčině úmrtí se zatím spekuluje. Podle starostky Lhoty Evy Drmlové  jde o rodinnou tragédii a obec je rodině připravena pomoci.

Oznámení o úmrtí tří lidí v rybníku v obci Lhota u Příbramě dostala policie v pondělí kolem 22:40. Přivolaný lékař mohl u tří utonulých pouze konstatovat smrt, uvedla ráno na Twitteru středočeská záchranná služba.

V případu byla nařízena soudní pitva, výsledky policisté nezveřejní. Další informace tak lze podle Schindlové očekávat po vypracování znaleckých posudků, což je podle ní otázka týdnů.

„Je to rodinná tragédie, obec poskytne rodině veškeré zázemí, a pokud budou potřebovat nějakou pomoc, jsme k tomu připraveni,“ řekla starostka Drmlová. Podle některých médií šlo o otce, syna a vnuka a mohla je zabít elektřina z probíjejícího čerpadla.

Policie ani starostka tyto spekulace nechtěly komentovat. „Je to všechno v šetření, uzavřené to není,“ dodala Drmlová. 

Události: České rybníky a koupaliště mají za sebou několik tragických dní (zdroj: ČT24)

Za loňský rok se v Česku utopilo celkem 175 lidí, což je nejméně za posledních pět let. Naopak nejvíc jich bylo v roce 2015, kdy počet utonulých překročil 200.