Na D10 havarovala dvacítka aut, osm lidí se lehce zranilo

Na D10 došlo k hromadné nehodě, zřejmě kvůli kouři z hořících pneumatik (zdroj: ČT24)

Při hromadné nehodě na dálnici D10 u Březiny na Mladoboleslavsku se lehce zranilo osm lidí. Havarovalo více než dvacet aut, podle informací hasičů jich bylo 27, podle policie 21. Provoz už byl plně obnoven. Policie uvedla, že pravděpodobnou příčinou nehody je pálení pneumatik u dálnice. Hustý dým totiž zhoršil viditelnost. Při hromadné kolizi vznikla podle odhadů škoda zhruba tři miliony korun.

Provoz ve směru na Prahu se podařilo obnovit v sobotu večer kolem půl desáté. V obou směrech mohli řidiči jezdit po nedělní druhé hodině ranní.

„Účastníků nehody je zhruba přes třicet,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Podle odhadů vznikla při havárii škoda zhruba tři miliony korun.

Pod mostem u dálnice hořely pneumatiky a podle policie právě to mohlo být příčinou nehody, protože hustý dým a černý kouř ztížily viditelnost na komunikaci. Vyšetřování příčin nehody ale dál pokračuje. U žádného z řidičů policisté nezjistili, že by řídil pod vlivem alkoholu.

Hromadná nehoda na dálnici D10
Zdroj: Radek Petrášek/ČTK

Záchranáři měli na místě nehody tři posádky z Libereckého kraje a jednu ze středních Čech. Podle mluvčího záchranné služby v Libereckém kraji Michaela Georgieva tři zraněné odvezli na traumatologickou ambulanci liberecké nemocnice, dva k ošetření do nemocnice v Jablonci, jednoho do Turnova a dva do Mladé Boleslavi.

Na místě zasahoval i evakuační autobus, který posloužil lidem z havarovaných vozů.