Martin přiveze sníh jen na hory. Víkend zakryjí mraky, deštník se bude hodit

V pondělí má do Česka podle pranostiky přijet Martin na bílém koni. Předpověď počasí ale slibuje sníh jen v místech nad 800 metrů. Jinak bude spíš pršet nebo mrholit. Také během víkendu se dočkáme spíše zatažené oblohy, někde ale může být i polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 10 stupni Celsia, v sobotu ale může být na východě ještě i 15 °C.

Během čtvrtka bude v Čechách zataženo až oblačno. Během dne bude od jihozápadu oblačnosti ubývat až na polojasno, k večeru ale budou mraky od západu opět přibývat. Na Moravě a ve Slezsku se zatáhne a místy se objeví i déšť. Odpoledne se pak začne oblačnost protrhávat. Nejvyšší teploty v rozmezí 9 až 13 °C.

Na pátek předpovídají meteorologové zataženo až oblačno, ojediněle se mohou objevit mlhy a mrholení. Více srážek bude na západě, kde se může místy objevit déšť, naopak na východě republiky se může přechodně objevit polojasno. Nejvyšší denní teploty zůstanou v rozmezí 9 až 13 °C, na západě Čech ale budou denní maxima jen kolem 7 °C.

I během soboty zůstane obloha zatažená a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. Na západě Česka pak v polohách nad 800 metrů bude i sněžit. Během odpoledne a večera ale začne oblačnost ubývat až na polojasno. Nejvyšší denní teploty v Čechách dosáhnou 5 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku bude ještě tepleji: 10 až 15 stupňů.

Předpověď počasí pro nejbližší dny (zdroj: ČT24)

Neděle má být podle předpovědi nejchladnějším dnem. V noci se v Čechách může ojediněle tvořit náledí a ráno se mohou vyskytovat mrznoucí mlhy. Teploty klesnou v noci na +3 až -1 °C, přes den se budou maxima pohybovat mezi 5 až 9 °C. Obloha bude oblačná až polojasná, ve východní polovině území se postupně zatáhne a může se objevit i déšť.

V pondělí se mírně oteplí, Martin tak přinese sněhovou nadílku jen v Čechách v polohách nad 800 metrů. Jinde se místy objeví déšť nebo mrholení. Na obloze bude zataženo nebo oblačno a nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 5 až 9 °C, na východě Česka ale může být až 12 °C.