Na začátku školního roku bude komplikovat cestování 208 železničních výluk

Na konci prázdnin a v prvním zářijovém týdnu zkomplikuje lidem cestování na 208 výluk na železnici. Z toho ve 32 případech budou muset pasažéři využít služeb náhradní autobusové dopravy. České televizi to řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Nela Friebová. O posledním srpnovém víkendu pak na železnici skončí dohromady jedenáct výluk.

Z Hustopečí u Brna do Šakvic, ze Železného Brodu do Tanvaldu nebo na úseku mezi stanicí Nymburk město a Poříčany. To je jen malý výčet tras, na kterých budou muset cestující využít místo vlaku náhradní autobusovou dopravu. „V prvním týdnu školní docházky se na tratích pod naší správou koná celkem 32 výluk s náhradní dopravou,“ sdělila Friebová.

„Na tratích probíhá i několik největších nepřetržitých výluk,“ dodala mluvčí. A s přesně takovou výlukou se budou muset cestující popasovat například v Jaroměři. Tam už od druhé poloviny července probíhají rozsáhlé opravy. Výluka zde potrvá až do 14. prosince a zasáhne do cestování směrem na Hradec Králové a Starou Paku.

„V posledním srpnovém týdnu budou ukončeny také některé dlouhodobé výluky,“ doplnila Friebová. Jedná se dohromady o jedenáct železničních tratí. Mezi jinými například skončí výluka na trati mezi Hranicemi v Čechách a Františkovými Lázněmi. Zde od začátku srpna probíhala oprava mostu a zabezpečovacího zařízení.