Při přepadení benzinky u Nelahozevsi zemřela žena. Policie hledá svědky

Události: Ozbrojení lupiči zabili pracovnici benzinové pumpy (zdroj: ČT24)

Při nočním přepadení benzinové čerpací stanice u středočeské Nelahozevsi zemřela osmapadesátiletá žena, která na benzince pracovala. Krátce před třetí ráno ji zastřelil jeden ze dvou dosud neznámých mužů, které zachytila při činu kamera. Policie hledá svědky přepadení, které se stalo kolem třetí hodiny v noci na pondělí. Mají se přihlásit na linku 158.

Benzinka, kterou v noci přepadla dvojice pachatelů, je u silnice II/608, tedy hlavní silnice z Prahy do Litoměřic, která vede podél dálnice. Stojí v poli mimo zástavbu. „Při přepadení obsluha, žena ve věku 58 let, utrpěla smrtelné zranění, kterému na místě podlehla,“ uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Na záznamz z kamery, který policie zveřejnila, je vidět, jak k pultu benzinové pumpy přichází dvojice maskovaných mužů. Jeden z nich drží v ruce pistoli a také s ní míří mimo záběr kamery. Ze záznamu je také jasné, že druhý z dvojice kulhá. 

Policie se na veřejnost obrátila s žádostí o pomoc, na linku 158 by se měli podle Chalupy obrátit „případní svědci, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v této lokalitě, zejména v blízkosti čerpací stanice nebo projížděli po této silnici č. 608“. Inkriminovanou dobou je čas mezi půl třetí a třetí hodinou ranní.