Příští týden bude přes 30 stupňů. Zbytek srpna přinese střídání tepla a chladných dní

Do konce srpna se postupně ochladí, budou se ale střídat horké a chladné dny. Příští týden budou teploty stále ještě šplhat nad 30 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi.

Objem srážek se bude celkově držet na dlouhodobém průměru, mezi jednotlivými regiony však budou podle meteorologů velké rozdíly.

Týdenní průměry denních teplot se od příštího týdne do přelomu srpna a září sníží postupně ze zhruba 25 stupňů na 21 stupňů. „Zejména zpočátku bude cirkulace nad střední Evropou výraznější, takže musíme počítat s četnějším střídáním teplých a chladných dní,“ uvedli pracovníci ČHMÚ.

Příští týden ještě přinese tropické třicítky, a to především na Moravě a ve Slezsku. V úterý se rtuť může podle předpovědi ústavu dostat až na 32 stupňů Celsia a ve čtvrtek na 33 stupňů. Čtvrteční teploty v Čechách a na Moravě se ale budou značně lišit. Vedra nad 30 stupňů platí pro východ republiky, zatímco na západě Česka bude místy jen 16 stupňů.