Víkendové teplo a sucho ukončí nedělní déšť, proprší i pondělí

Meteorolog: Teplotní rekordy padat spíše nebudou (zdroj: ČT24)

Podobně jako v minulém týdnu bude i tentokrát víkend nejteplejší částí týdne. Nebude však již takové vedro, nejvyšší teploty by se měly pohybovat kolem 30 stupňů Celsia. Během nedělního odpoledne se navíc začne ochlazovat, může pršet, objeví se i bouřky.

Chladné noci, které provázely konec prázdnin a počátek školního roku, jsou minulostí, naopak teplé dny pokračují. V sobotu bude 25 až 29 stupňů Celsia, v neděli může být ještě tepleji. Tak teplo jako minulý týden však již nebude. „Vypadá to, že teploty se budou držet do 30 stupňů, rekordy tedy nejspíše padat nebudou,“ poznamenal meteorolog Vladimír Piskala.

Oba víkendové dny má být polojasno. V neděli odpoledne se ale již bude ochlazovat. „Od západu bude přecházet studená fronta. Takže odpoledne může být v západních Čechách oblačno nebo zataženo, objevovat se budou přeháňky, místy také bouřky,“ upozornil meteorolog.

Počasí na týden
Zdroj: ČT24

Český hydrometeorologický ústav sice vydal výstrahu, ta se však netýká deště, nýbrž naopak sucha. „Teplý a suchý ráz počasí a slabé srážky do 3 mm vytváří vhodné podmínky pro vznik požárů,“ upozornil ČHMÚ. Výstraha platí pro Středočeský kraj a Prahu, Královéhradecký a Pardubický kraj, Vysočinu a Jihomoravský kraj, podle ČHMÚ by se mohla ještě rozšířit na Uherskohradišťsko.

Výstraha platí až do nedělního večera. V pondělí sucho již nebude, naopak by mělo na východě území pršet. Zbytek týdne již deštivý nebude, teploty budou v dalších dnech stoupat až ke 24 stupňům.