Na Plzeňsku se převrátil autobus, nikdo nebyl zraněn

Losiná (Plzeňsko) - Autobus s mladými fotbalisty havaroval mezi Losinou a Nezvěsticemi na Plzeňsku. Skončil převrácený v příkopu. Mladíci neutrpěli větší zranění. Rozbili boční okénko a sami vylezli ven. Příčinu nehody vyšetřuje policie. Řidič se asi na úzkém úseku silnice vyhýbal protijedoucímu autu a nezvládl řízení.

„Vraceli jsme se z turnaje z Francie,“ uvedl trenér fotbalového dorostu Marily Příbram Václav Černý. Podle něj v serpentinách, které jsou před Nezvěsticemi, vyjelo proti autobusu auto, jež se dostalo do protisměru. „Autobus se mu snažil vyhnout, přitom se položil do příkopu. Nejeli jsme velkou rychlostí,“ uvedl Černý.

Někteří z cestujících vylezli střechou. „Bylo to hodně rychlé, neměli jsme čas přemýšlet,“ řekl jeden z hráčů Zdeněk Buch. Všichni mladí fotbalisté okamžitě volali rodičům a ujistili je, že jsou v pořádku. Kromě fotbalistů z Příbrami jeli v autobuse také mladí sportovci z SK Kladno.

Domů je odvezl náhradní autobus, který pro ně přijel. Havarovaný autobus byl vyproštěn zhruba po necelých dvou hodinách. Během této doby byla silnice uzavřena a policie odkláněla dopravu.

První informace o nehodě se objevily krátce po 9:30. „Vyslali jsme na místo několik vozů, naštěstí se ukázalo, že se nehoda obešla bez zranění,“ uvedl lékař z krajské záchranné služby.

„Předběžná škoda byla vyčíslena na 50 000 korun. Příčinu a míru zavinění nehody policisté šetří,“ uvedla policejní mluvčí Ilona Týmlová.