V Šanghaji začíná tradiční autosalon

Šanghaj - V Šanghaji je opět celá řada výrobců automobilů na tradičním autosalonu. Na výstavě nechybí ani automobilka Škoda Auto, která poprvé tamním zákazníkům představí Superb Hao Rui. Škodovka na autosalonu vystaví i další dva modely, které už v Číně prodává. Octavia Ming Rui byla na čínský trh uvedena v červnu 2007, Fabia Jing Rui koncem loňského roku. Největší americká automobilka General Motors i její japonský konkurent Honda Motor počítají v letošním roce se zvýšením svého prodeje v Číně až o deset procent. Oznámili to podle agentury Reuters představitelé firem na autosalonu v Šanghaji. Jihokorejská automobilka Hyundai Motor zvýšila odhad svého letošního prodeje v Číně na 400 000 vozů z dříve předpokládaných 360 000 vozů.

Škodovka je v Číně velmi populární a loni tam prodala téměř 60 000 vozidel. Firma v Číně využívá síť více než 200 obchodníků a servisních partnerů.

Čínská auta zatím svojí kvalitou nemohou konkurovat světovým automobilkám, ale postupně se  jejich zpracování zlepšuje. Čínským úřadům se zatím nepodařilo ani potlačit velice rozšířené kopírování aut ostatních výrobců.

Telefonát Tomáše Etzlera (zdroj: ČT24)