Prahu o víkendu uzavře cyklistický závod a Den bez aut

Praha – Průjezd Prahou nebude o víkendu jednoduchý. Řidičům bude v sobotu v cestě bránit cyklistický závod, na neděli je vyhlášen Den bez aut. Cyklisté uzavřou pro auta část Strahova, Den bez aut omezí provoz na Smetanově nábřeží a v části Vinohrad. V sobotu bude uzavírka trvat od 8 do 18 hodin, v neděli zhruba od 6 do 20 hodin.

V sobotu budou kvůli závodu Praha – Karlovy Vary – Praha pro auta uzavřeny ulice Atletická, Spiritka, Zdíkovská, Libínská, Pod stadiony, Vaníčkova a Diskařská. Městská hromadná doprava ovšem bude Strahov obsluhovat i nadále. Uzavřené ulice bude možné objet po Plzeňské ulici, Strahovským tunelem a po Bělohorské ulici.

V rámci Dne bez aut bude uzavřeno Smetanovo nábřeží, Křížovnická, Mánesův most a náměstí Jana Palacha. Objížďka povede po mostě Legií na Újezd, Karmelitskou ulicí na Malostranské náměstí, Letenskou ulicí na Klárov a po nábřeží Edvarda Beneše k Čechovu mostu. Také v tomto případě bude uzavřenou oblast bez omezení obsluhovat MHD.

##GMAP:2690:Smetanovo nábřeží##

Uzavřena bude v neděli od 9 do 17 hodin také Bělehradská ulice mezi křižovatkami s Jugoslávskou a Anglickou a část náměstí Míru. Objížďka povede po Anglické, Žitné, Sokolovské a Rumunské. Mezi 14. a 16. hodinou se uskuteční jízda cyklistů z náměstí Míru po Anglické, Žitné na Karlovo náměstí, dále po Resslově ulici, Jiráskově mostě, Zborovské a Strakonické ulici na Barrandovský most, Modřanskou ulicí na Podolské nábřeží, ulicemi Podolská, Na Dolinách, Na Klikovce, Viktorínova a Na Pankráci na Nuselský most a poté Legerovou, Rumunskou a Bělehradskou do Jugoslávské ulice.