Objízdná trasa z Karlových Varů až do léta

Karlovy Vary - Řidiči na cestě z Karlových Varů do Chebu budou muset kvůli stavbě rychlostní silnice R6 dále jezdit po objízdné trase, a to až do druhé poloviny léta. Objízdná trasa, která vede přes Královské Poříčí, Sokolov a Černý Mlýn, měla přitom skončit letos v dubnu. Otevře se pouze polovina nové čtyřproudé silnice ve směru z Chebu do Karlových Varů. Termín se prodlužuje kvůli technicky náročné stavbě pěti mostů u Sokolova. Hlavní silniční tah uzavřeli stavaři loni 3. dubna loňského roku. V kraji od té doby platí největší dopravní omezení za posledních 20 let.

„Objížďka je pravomocně rozhodnuta pouze do 31. března letošního roku. Krajský úřad nemůže pravomocně rozhodnuté řízení znovu otevřít,“ poukazuje na problém Vladimír Malý, vedoucí krajského odboru dopravy.

O prodloužení termínu nyní musí rozhodnout ministerstvo dopravy. Za zdržením jsou technologicky náročné práce na soustavě mostů přes řeku Ohři a železnici u Sokolova. U jednoho z nich stavaři nestihli udělat pravou část a řidiči budou muset v místě dočasně snížit rychlost na 20 km v hodině.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Zpráva o prodloužení objížďky nepotěšila starosty okolních obcí a měst. Problémy s dopravou má hlavně Sokolov. „Bylo to velké zatížení, ty změny v dopravě. Už se opravdu moc těším, až to šílenství skončí,“ říká Miroslav Bouda, starosta blízké Březové.

Nová silnice po dokončení zvýší bezpečnost a nabídne rychlejší dopravu. Cesta z Karlových Varů do Chebu se zkrátí z původních 50 na 20 minut.

Stavba
Zdroj: ČT24