Autobus čelně najel do náklaďáku, zranilo se 15 lidí

Postoloprty (Lounsko) – Jízda autobusu na regionální lince v Ústeckém kraji skončila čelní srážkou s nákladním autem. Nehoda se stala na silnici mezi Lenešicemi a Postoloprty v Ústeckém kraji, patnáct lidí při ní utrpělo zranění. Podle záchranářů byl jeden člověk zraněn středně těžce a další těžce. Vrtulník ho převezl do ústecké nemocnice. Místní silnice byla po nehodě uzavřena.

Linka, na které autobus značky SOR jel, byla výchozí z Mostu a autobus havaroval kolem půl třetí odpoledne na úzké silnici nedaleko Postoloprt. „Jednalo se o čelní střet,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. V nemocnici po nehodě skončili dva lidé, jednoho z nich tam převezl vrtulník. „Zatím víme, že má zlomený bérec,“ řekl mluvčí záchranářů Jiří Vondra. V péči lékařů je také žena, která si při srážce zlomila ruku.

Naposledy se vážná nehoda autobusu a kamionu stala v zemi 4. února na Kladensku. Při jejich střetu jeden člověk zemřel a devět lidí utrpělo zranění středního a lehčího charakteru. V Ústeckém kraji se pak podobná nehoda stala naposledy loni v prosinci, kdy se na Teplicku čelně srazil autobus MHD a nákladní vůz. Havárie si vyžádala osm zraněných.