Jeden z agresorů v metru se přihlásil na policii

Praha - Policii se přihlásil 19letý mladík, kterého průmyslová kamera v metru zachytila, jak po jiném cestujícím vrhá odpadkový koš. I po tříhodinovém dopoledním výslechu ale odmítá jakoukoli vinu. Jen za poslední měsíc kriminalisté vyšetřují dvě bezdůvodná napadení lidí v metru skupinkami mladých agresorů.

Incident se stal v neděli 1. května na stanici metra Rajská zahrada. Parta mužů bezdůvodně slovně i fyzicky zaútočila na cestujícícho. Ukradli mu mobil a mladík v červené mikině po něm hodil odpadkový koš. Policisté ho považují za hlavního útočníka. Teď se sám přihlásil policii, poté, co záběry kamer odvysílala média. Na polici šel prý ale jen podat vysvětlení, svou vinu popírá. „Teď se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ prohlásila jeho advokátka. Podle informací České televize tvrdí, že koš hodil proto, že se bránil. Detaily z tříhodinového výslechu policisté nezveřejnili. Policie také vyslechne svědky, kteří napadení viděli.

Den před tímto incidentem se odehrál podobný – opět skupina mladíků napadla ve stanici metra Střížkov v soupravě metra jedoucího z Ládví 17letého mladíka. Policie po útočních pátrá, jejich totožnost ale zatím nezná.

Reportáž Kamily Štichové (zdroj: ČT24)

Obvykle policisté v metru řeší napadání revizorů nebo spory mezi cestujícími. Tyto dva případy jsou ale jiné. Oběti útok ničím nevyprovokovaly, se skupinkami se neznaly a ani napadení nepředcházel žádný konflikt.

Skupina agresorů na záběru kamery
Zdroj: ČT24