V Alžírsku znovu zabíjely bomby

Alžír - Nejméně 11 lidí zabily a dalších 31 zranily výbuchy dvou bomb v Alžírsku. Výbušniny ukryté v autech odpálili dnes brzy ráno útočníci ve městě Búíra u místních kasáren a hotelu. K útokům došlo jen den po sebevražedném atentátu na policejní výcvikové středisko, při němž zemřelo přes 40 lidí.

K dnešním útokům se zatím nikdo nepřihlásil. Není jasné, zda bomby, které poničily hotel a místní vojenské velitelství, byly odpáleny sebevražednými atentátníky nebo dálkovým ovládáním.

Většina obětí jsou podle místních představitelů civilní obyvatelé. První detonace poničila místní vojenské velitelství a zranila čtyři policisty. Druhý výbuch si vyžádal zejména oběti mezi dělníky cestujícími v autobuse, který stál nebo projížděl před hotelem v centru Búíry asi 100 kilometrů východně od metropole Alžíru. Podle místních médií mířil útok proti místnímu vojenskému veliteli a kanadským pracovníkům, kteří se podílejí na stavbě nedaleké přehrady. Národnost obětí alžírská média ani úřady dosud neupřesnily.