Zloději navrtali potrubí, ukradli tisíce litrů nafty

Malé Březno - Ve velkém kradli naftu zloději z Mostecka - navrtali přímo potrubí. Policisté je chytili přímo na místě činu. Zatím netuší, jak dlouho nelegální stáčírna fungovala, snaží se také zjistit, zda muži neměli komplice a především komu byla kradená nafta určena.

Dva muži si před půl rokem pronajali garáže v průmyslovém areálu na dohled potrubí, kterým proudí nafta z rafinérie do skladu. Na potrubí připojili hadici, natáhli ji do garáže a zakopali. Tam pak naftu stáčeli.

Policisté delší dobu věděli, že nafta někde mizí, ale netušili, kde přesně. Zloději kradli za zavřenými dveřmi v garážích bez oken a skoro kilometr od potrubí. „Předchozí navrtávky, co jsme měli zachycené, končili někde v polích. Tady to natáhli do objektu, který si legálně pronajali,“ popsal kriminalista Petr Hasenöhrl.

Když místo objevila policie, měli pachatelé zrovna naložené auto a chystali se zřejmě odjet za zákazníky. „Na místě jsme zajistili dodávku, ta byla upravena na odvoz barelů o kapacitě dva tisíce litrů,“ potvrdila policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Reportáž Petry Tachecí (zdroj: ČT24)