Voják postřelený ve Vyškově zemřel v nemocnici

Voják, který byl ve čtvrtek těžce zraněn ve Vyškově, zemřel. Šestadvacetiletý muž byl do Fakultní nemocnice v Brně převezen se střelným poraněním hlavy. Okolnosti neštěstí armáda nepřiblížila. Případ vyšetřuje vojenská policie.

Šestadvacetiletý voják pracoval ve vyškovských kasárnách jako příslušník zabezpečovací techniky. S těžkým poraněním hlavy ho ve čtvrtek přivezla Zdravotnická záchranná služba. „Muž byl v kritickém stavu,“ řekla mluvčí ZZS JMK Michaela Bothová.

Případ šetří vojenská policie. Bližší podrobnosti ale odmítla sdělit. Mluvčí generálního štábu Jindřich Plescher jen uvedl, že problémům u vojáků se snaží předcházet psychologická, duchovní a humanitní služba.

Podle informací generálního štábu v pátek odpoledne postřelený voják zemřel. „S politováním sdělujeme, že v pátek 27. července 2018 v dopoledních hodinách zemřel příslušník Velitelství výcviku – Vojenské akademie desátník M. V.,“ uvedl Jindřich Plescher.

Ve Vyškově sídlí Vojenská akademie. Za úkol má výcvik armádních nováčků, pořádá ale také kurzy pro ostatní profesionální vojáky. Poraněný voják patřil k vyškovskému útvaru, ve Vyškově tedy nebyl na výcviku.