Převrácený kamion blokoval dálnici D7 u Postoloprt. Podařilo se ji zprovoznit po třinácti hodinách

Dálnici D7 u Postoloprt na Lounsku směrem na Chomutov v noci na čtvrtek uzavřela nehoda kamionu. Převrátil se na bok, řidič jízdu nepřizpůsobil počasí. Náklad se podařilo v poledne přeložit a kamion vrátit na kola, na vozovku ale unikly provozní kapaliny, které se podařilo odstranit až před třetí hodinou odpoledne. Práce komplikovalo husté sněžení, řekl mluvčí lounských policistů Jakub Mareš. Odpoledne na D7 havarovalo i další auto, které narazilo do svodidel.

Kamion se na 56. kilometru dálnice D7 převrátil před 02:00, vyplývá z informací Národního dopravního informačního centra (NDIC).

Podle redaktorky ČT Barbory Lancové hasiči ještě krátce po jedenácté dopoledne z vozovky odklízeli patnáct litrů oleje, který unikl na vozovku. Po poledni pak informovala, že na místo přijela odborná firma, která vozovku prosolí a pročistí.

Příčinou nehody bylo nepřizpůsobení rychlosti aktuálním podmínkám počasí, uvedla policie. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Ze zhruba kilometrového úseku s nehodou policisté auta odkláněli přes Postoloprty.

Studio ČT24: Odstraňování nehody na dálnici D7 u Postoloprt (zdroj: ČT24)

Kvůli další nehodě ve směru na Louny u Panenského Týnce na Lounsku byl na 36. kilometru omezený provoz. Průjezdný byl podle policie pouze levý pruh.