U Moutnic na Brněnsku vzniká nová hokejová hala. Kraj v počtu ledových ploch zaostává

Nové sportovní centrum s hokejovou plochou vzniká u Moutnic na Brněnsku. Se stavbou tam začal soukromý investor. Sloužit bude například pro trénování hokejové mládeže i hobby hokejistů nebo pro krasobruslení. Hotovo bude pravděpodobně příští rok. Náklady jsou desítky milionů korun.

Hokejová hala vzniká u obce, která má necelých 1150 obyvatel. Dosud museli hokejisté a bruslaři jezdit do Brna nebo Břeclavi. Soukromý investor začal s vedením Moutnic jednat před dvěma lety. „Zastupitelstvo se k tomu stavělo pozitivně. Vnímali jsme to, že to bude přínos pro naši obec, že to zatraktivní tuto lokalitu, bude to mít přínos pro široké okolí,“ říká starosta Antonín Vymazal (KDU-ČSL).

Sportovní centrum má nabídnout zázemí nejen hokejové mládeži, ale třeba i krasobruslařům. Součástí bude i hokejová střelnice, restaurace, bazén nebo cvičebna. „Ve fázi přípravy projektu jsme už v podstatě spolupracovali s různými hokejovými akademiemi. Dá se říct i s vybranými kluby. Teď aktuálně máme nějakých pět, šest škol a školek z regionu, které by sem chtěly brát své děti,“ uvedl jednatel Sportovního centra Moutnice Pavel Říha. Vznikne i nový hokejový klub.

Pokračují i přípravy multifunkční haly v Brně

V počtu ledových ploch Jihomoravský kraj na základě údajů českého hokejového svazu celorepublikově zaostává. „V celém regionu je pouze patnáct ledových ploch, což znamená až dvanácté místo mezi čtrnácti kraji. I díky projektům, jako je ten, o kterém mluvíme, věříme, že se počty registrovaných hokejistů a klubů můžou zvýšit,“ poznamenal mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Zároveň pokračují přípravy multifunkční haly v areálu brněnského výstaviště. Ta bude ale rozsáhlejší a sloužit bude nejen pro tréninky, ale i pro sportovní soutěže nebo koncerty. Město chce začít se stavbou na začátku příštího roku. Kompletně hotovo má být v roce 2024.