Do rakovnických kasáren se vrátí vojáci, začala oprava za 70 milionů korun

Do roku 2020 přesáhnou investice do rakovnických kasáren 70 milionů korun. Budovy byly více než dva roky opuštěné, v srpnu začaly přípravy pro návrat vojáků, kteří zatím do Rakovníka dojíždí ze Žatce.

Ve vznikajícím útvaru je zatím zařazeno 12 vojáků, jejich počet bude narůstat. Do Rakovníku se podle předpokladu a postupu oprav přesunou do konce roku. Do osmi let by v kasárnách mělo být až 600 vojáků.

Zatím v areálu pokračují základní opravy tak, aby bylo možné obnovit jeho provoz, pracuje se na obnově sítí a připravují se základní prostory. „V areálu již tak proběhly prvotní nálezové opravy závad na rozvodech vody a kanalizaci,“ uvedl mluvčí. Práce na obnově rozvodů pokračují a opravuje se osvětlení venkovních ploch v areálu.

Pracuje se i na rekonstrukci budovy štábu, objektu dozorčího posádky a posádkového klubu, který zpočátku využijí vojáci ke zřízení improvizovaných pracovních prostor.

„Do konce roku by mělo proběhnout například i potřebné odstranění náletových dřevin, základní úprava stromů a keřových porostů a odstranění zeleně ze zpevněných ploch a komunikací,“ doplnil Šulc. Celkem je letos vyčleněno na investice v kasárnách deset milionů korun.