Policie: Ubitou meziříčskou ženu zavraždil její partner

Valašské Meziříčí – Policisté obvinili třiačtyřicetiletého muže z Valašského Meziříčí z vraždy jeho o devatenáct let mladší partnerky. Muž v sobotu zavolal k bezvládně ležící ženě záchranku, lékař však zjistil, že už je mrtvá. Podle kriminalistů muž svoji partnerku ubil. Teď mu hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

Pár byl podle sousedů velmi problematický, protože nedávno muž i žena přišli o práci, zabývali se většinou pouze popíjením. Současně se hádali a také fyzicky napadali. „V posledních dnech minulého týdne měl muž navrch. Jeho tvrdým pohlavkům, kopancům a škrcení se mladá žena už nedokázala bránit. V sobotu 24. března svou partnerku nateklou od věčného bití a plnou modřin našel muž bezvládně ležet na zemi,“ popsala osudné okamžiky policejní mluvčí Jana Bartíková.

Ženu, kterou podle vyšetřovatelů dříve bil, se muž v poslední chvíli snažil zachránit. Poskytl jí masáž srdce a zavolal záchranku, avšak sám ani s pomocí lékařů už nic nezmohl.

Kriminalisté kvalifikovali mužovo jednání jako vraždu. Obviněný podle nich musel vědět, že razantní útoky na hlavu a horní polovinu těla mohou vážně poškodit ženino zdraví nebo ji dokonce zabít. „Vše nasvědčuje tomu, že nejednal v afektu,“ upozornila mluvčí Bartíková.

Ve Zlínském kraji jde letos o druhou dokonanou vraždu, kromě nich se staly dva pokusy o vraždu.