Obce Seč a Třemošnice soupeří o stanoviště záchranky

Seč/Třemošnice - Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje hledá na Třemošnicku místo, kde by zřídila svou výjezdovou základnu. Pro oblast Železných hor se uvažuje o dvou možných řešeních. Jedno nabízí objekt Hasičského záchranného sboru v Seči (u Sečské přehrady), kde se nabízí prostory pro zázemí služby, druhé obec Třemošnice.

„Přikláníme se k výjezdovému stanovišti v Třemošnici, nicméně konečné rozhodnutí bude na Pardubickém kraji,“ uvedl pro ČT vedoucí lékař ZZS Pardubického kraje Otomar Kušička. Krajské radní ale láká možnost využití prostor požární stanice, kterou záchranářům nabízí radnice v Seči, a proto se přiklánějí k tomuto řešení. „Tady je to zázemí prakticky vybudované a není využité, takže proč bychom budovali někde něco jiného,“ uvedl pro ČT starosta Seče Lubor Schmidt (KSČM).

Vedoucí odboru zdravotnictví z Krajského úřadu Pardubického kraje Leoš Dostál shledává možnost využít zázemí stanice v Seči za výhodnou, bez nutnosti dále vynakládat finance z krajské kasy. Za zdravotnictví odpovědná radní Markéta Tauberová (ČSSD) řekla, že definitivně rozhodnuto by mělo být do konce roku 2009.

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)
Objekt hasičů v Seči
Zdroj: ČT24