Lidé riskují na mostě ve Špindlerově Mlýně, lezou na jeho oblouky

Události: Lidé riskují na mostě ve Špindlerově Mlýně (zdroj: ČT24)

Ve Špindlerově Mlýně se rozmohla nebezpečná zábava. Lidé přelézají oblouky tamní dominanty, Bílého mostu. Město už zaznamenalo několik úrazů. Strážníci turisty odrazují marně, problém se opakuje denně. Riskují dospělí pod vlivem alkoholu, ale i děti.

Riskantní počínání je v centru horského střediska k vidění v létě i v zimě. Přístup na oblouky mostu není složitý, turisti lezou do výšky sedmi metrů nad hladinou Labe. „Děti, opilci, cyklisti. Už jsme tady viděli i kluka na koloběžce, rodiče ho tam pustili,“ nastínil starosta města Martin Jandura (Město s vizí).

Most starý 113 let nedávno natřeli. Netrvalo to dlouho a už je zase pošlapaný. „Spíš už je zase hnědý než bílý,“ podotýká strážník Matěj Tošovský s tím, že nátěr je sám o sobě kluzký, když je mokrý. „Už se nám tady staly i závažné úrazy při pádu z mostu,“ doplnil.

Strážníci tvrdí, že by museli u mostu hlídkovat celý den. Město zvažuje, že u něj nainstaluje bezpečnostní kamery. Riskantní zábava by ale i tak měla turistům brzy skončit. Radnice totiž příští rok plánuje rekonstrukci mostu a na oblouky chce umístit zátarasy a varovné cedule.