Hradecký krajský soud řeší spor o značku Prim

Hradec Králové - Už několik let se na trhu s touto značkou prodávají hodinky se značkou Prim od společnosti Elton hodinářská z Nového Města nad Metují, ale také od společnosti MPM-Quality z Frýdku Místku. Obě firmy se již sedm let přou o to, která z nich má právo tuto značku používat. Firma z Frýdku-Místku tvrdí, že ochranná známka je její a společnost Elton nemá na její používání žádný nárok. Dohady bude muset ukončit soud.

Generální ředitel MPM-Quality Petr Hanko se nechal slyšet, že jeho společnost je výhradním majitelem značky Prim pro Českou i Slovenskou republiku a pro Polsko. Společnost Elton ale vůbec nepochybuje o tom, že značka Prim na hodinky vyráběné v Novém Městě nad Metují patří. Je přesvědčená, že její konkurence těží ze slávy druhých.

Předseda představenstva společnosti Elton Jiří Helikar informoval, že v Novém Městě nad Metují se hodinky značky Prim prodávají nepřetržitě od roku 1969. Podle Jiřího Helikara za současný stav mohou nepovedené privatizace společností Chronotechna a Elton, ve kterých nebyly řádně vyřešeny majetkoprávní vztahy k ochranné známce Prim.