Sen letní noci: Tři zpěvačky na Vltavě

Praha - Z vltavského nábřeží a mostů, ale i lodí, lodiček a šlapadel budou moci lidé potřetí prožít Sen letní noci. Letošní ročník festivalu začíná 1. září a vyvrcholí 8. září velkým koncertem na pontonu uprostřed Vltavy.

Na pontonu uprostřed řeky mezi Karlovým mostem a mostem Legií zazpívají slovenská šansoniérka Szidi Tobias, polská vokalistka a skladatelka vystupující pod jménem Kayah a Lenka Dusilová. Zahraje srbský orchestr Black and White World Dejana Pejoviče. Závěrečný koncert je zdarma a také letos ho zakončí ohňostroj.

Hudební program doplní výstavy fotografií. Na netradičních místech Prahy představí tvorbu slovenského fotografa Vlastimila Slávika a polského fotografa Kacpera Kowalskiho. Kowalski svou výstavu s názvem Splynutí Baltu s Vltavou zahájí 8. září. Velkoformátové fotografie budou umístěny na zdi náplavky Smetanova nábřeží. Výstavním prostorem pro fotografa Slávika budou od 16. srpna do 16. září pražské tramvaje, kde se objeví jeho expozice s názvem Mexiko. Přetvoření tramvaje v Putující galerie bude dílem designera Bogdana Jovanoviče.

Dalším doprovodným projektem festivalu bude slavnostní defilé účinkujících, které bude od 6. do 8. září procházet centrem metropole a zvát kolemjdoucí na závěrečný koncert na Vltavě.