Krejčířovi možná o svou vilu nepřijdou. Nejvyšší soud zablokoval její prodej

Události: Nejvyšší soud zablokoval prodej vily Krejčířových (zdroj: ČT24)

Rodina Radovana Krejčíře o své luxusní sídlo v Černošicích nakonec přijít nemusí. Nejvyšší soud vyhověl jejímu návrhu a prodej zablokoval do doby, než rozhodne o dovolání. Jako majitelka nemovitosti je v katastru uvedena Krejčířova manželka Kateřina. Ta tvrdí, že si dům pořídila ze svých vlastních peněz.

Opuštěná rezidence Radovana Krejčíře se nachází u lesa v Černošicích kousek za Prahou. Dům s podzemními chodbami a takzvanou tajnou místností bez oken považoval podnikatel před svým útěkem v roce 2005 za jediné bezpečné místo v Česku.

Exekutoři se už na základě pravomocného soudního verdiktu chystali nemovitost prodat. Advokátům se ale podařilo dražbu zablokovat. „Čeká se na to, až rozhodne Nejvyšší soud. Asi nebudeme spekulovat, za jak dlouho to bude,“ říká exekutor Petr Vorlíček.

Usnesení Nejvyššího soudu ČR
Zdroj: ČT24

Advokáti v dovolání zpochybňují postup Krajského soudu v Praze. Ten neuznal omluvenku Krejčířové a rozhodl o exekuci bez jejího výslechu. „Žalobkyně ze zdravotních důvodů není schopná podat žádnou výpověď,“ prohlásila předsedkyně soudního senátu Krajského soudu v Praze Eva Dlouhá.

Kateřina Krejčířová se pokouší dokázat, že vila se dvěma bazény, vyhřívanými chodníky a akváriem pro žraloka patří jen jí. Mezi exekutory a jejími advokáty jsou od počátku napjaté vztahy. „Obstrukční jednání ze strany účastníka jsme zaznamenali,“ říká mluvčí Komory exekutorů ČR Petra Báčová. „Jako v každé jiné věci i v této hájíme docela obyčejně zájem našeho klienta,“ tvrdí advokátka Radovana Krejčíře Karolína Babáková.

obrázek
Zdroj: ČT24

Exekutor letos za necelých 16 milionů vydražil Krejčířovu menší vilu v Černošicích. O všechny nemovitosti už přišel v Jižní Africe, a to včetně luxusního sídla v Johannesburgu. Právě tam ho také policie zadržela a soud následně odsoudil za pokus o vraždu k 35 letům vězení.

Vila v Černošicích je teď poslední nemovitostí ve vlastnictví Krejčíře a jeho ženy. Od doby, kdy Radovan Krejčíř z vily uprchl, celý objekt chátrá a několikrát se dovnitř vloupali zloději. Zatímco pořizovací cena domu přesahovala 250 milionů korun, exekutoři teď vilu odhadli zhruba na 100 milionů.