Česko čeká chladnější víkend. Bouřky mají být jen výjimečně

Druhý červencový víkend bude chladnější. V neděli teploty většinou nepřesáhnou dvacet stupňů Celsia. Občas bude pršet nebo se objeví přeháňky, bouřky jen výjimečně. Příští týden se oteplí nad letních pětadvacet stupňů a srážek bude méně. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Teploty postupně klesají od začátku týdne. Čtvrtek přinese oblačnost, přes den bude pršet hlavně v Čechách. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. „Opět se o něco ochladí: teploty přes den vystoupí jen na šestnáct až dvacet stupňů, na východě a jihovýchodě až na třiadvacet stupňů Celsia,“ uvedli meteorologové na Twitteru.

V pátek zůstane obloha zatažená, místy bude pršet, večer bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty mají vystoupit na devatenáct až třiadvacet stupňů Celsia.

V sobotu by mělo být oblačno až polojasno, ráno se mohou ojediněle objevit mlhy. Sporadicky přijdou přeháňky, častěji bude pršet na horách. Teploměr ukáže nejspíš dvacet až čtyřiadvacet stupňů Celsia. Druhý víkendový den se podle předpovědi ochladí na šestnáct až dvacet stupňů, jen na jihovýchodě může být až třiadvacet stupňů. Meteorologové očekávají v neděli oblačno až polojasno a občasné přeháňky, ojediněle i bouřky.

Více letního počasí by měl přinést následující týden. Teploty mají postupně růst a ke konci týdne se přiblížit k hranici tropického dne, tedy ke třiceti stupňům Celsia.