TÉMA

Zbraně pro Ukrajinu

Scholz přesvědčuje unijní země k větší pomoci Ukrajině

Německo vyzvalo evropské partnery k rozsáhlejší vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle kancléře Olafa Scholze se bez ní Ukrajina nemá šanci před ruskou agresí ubránit. Apel Berlína, který se stal na kontinentu lídrem dodávek pro napadenou zemi, přichází v době, kdy není jasná míra další podpory od dosud nejštědřejšího spojence Kyjeva – Spojených států.
9. 1. 2024|

Zbraně pro Ukrajinu podruhé vyhrály cenu Křišťálová Lupa. Anticenu dostala vláda kvůli přístupu k dezinformacím

Web Zbraneproukrajinu.cz, který pod názvem Dárek pro Putina pořádá sbírky na zbraně, jimiž se Ukrajinci brání ruské válečné agresi, získal hlavní cenu za projekt roku v Křišťálové Lupě. Zbraneproukrajinu.cz byly vybrány za projekt roku i loni. Anticenu převzal vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti), ale dostala ji celá vláda za to, že podle poroty nepodniká nic proti on-line dezinformacím. I anticena putovala podruhé v řadě k témuž příjemci, i když loni byl důvod jiný. V kategorii Zpravodajství a publicistika se na druhém místě umístil web ČT24.cz za Seznam Zprávami.
23. 11. 2023|

Křišťálovou lupu získal projekt Zbraně pro Ukrajinu, web ČT24.cz je druhý ve zpravodajství

Cenu Křišťálová Lupa získal server Zbraneproukrajinu.cz. V kategorii web roku skončil web ČT24.cz na druhém místě za Seznam zprávami. Osobností roku v sedmnáctém ročníku ankety se stal zakladatel start-upu Shipmonk Jan Bednář a cenu popularity u veřejnosti si odnáší podcast Opravdové zločiny. O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodly svými hlasy odborná porota a internetová veřejnost.
24. 11. 2022|