TÉMA

Výpadky proudu

Silný déšť a vítr o síle hurikánu zasáhly Kalifornii, statisíce lidí zůstaly bez proudu

Silný déšť a vítr o síle hurikánu v neděli místního času zasáhly většinu území amerického státu Kalifornie, kde miliony lidí ohrožují bleskové povodně a sesuvy půdy. Kvůli popadaným drátům elektrického vedení v pondělí ráno zůstávalo bez proudu zhruba šest set tisíc odběratelů, napsal deník The New York Times (NYT). Web PowerOutage dříve uváděl bilanci devíti set tisíc lidí bez proudu. Část obyvatel Los Angeles meteorologové vyzvali, aby nevycházeli z domů.
5. 2. 2024Aktualizováno5. 2. 2024, 15:12|

V Kyjevě lze výpadek proudu přečkat třeba i ve vězení. Město zřídilo přes pět set „center nezlomnosti“

Život v zasněženém, promrzlém Kyjevě není v posledních dnech jednoduchý. Proud vypadává několikrát za den, většina bytů přitom funguje jen díky elektřině, protože nemá přívod plynu. Potřebné generátory ale neustále chybí, a po večerech tak svítí jen minimum domácností. Město tak zřídilo přes pět set takzvaných „center nezlomnosti“, kde se energetické black-outy dají přečkat.
15. 12. 2022|

Pojišťovny evidují po bouřkách stovky škod za desítky milionů. Tisíce domácností byly bez proudu

Po pondělních bouřkách zůstávalo v úterý okolo poledne bez proudu více než dva a půl tisíce domácností v Pardubickém a Středočeském kraji. Ráno evidovala společnost ČEZ Distribuce skoro pět tisíc míst bez dodávek elektřiny. Vichr a kroupy nadělaly škody na domech, stromech i elektrickém vedení. Hlavním pojišťovnám se už ozvalo na patnáct set klientů. Jen jejich újmy dosahují desítek milionů korun. Další bouřky meteorologové očekávají už od středy.
21. 6. 2022Aktualizováno21. 6. 2022, 18:57|