TÉMA

Vazby

Česká firma vyrábějící nafukovací atrapy vojenské techniky pro Ukrajinu je napojená na Rusko

Děčínská společnost Inflatech je další z firem napojených na Rusko. Zaměřuje se na výrobu nafukovacích maket tanků nebo raketometů. Ty končí i na Ukrajině, kde mají mást ruskou armádu. Jedním ze společníků podniku je Viktor Talanov, jehož otec podniká ve stejném odvětví v Moskvě. Případ sledují Reportéři ČT.
30. 3. 2023|

30 let zpět: Ruský ministr zahraničí v Ruzyni

Po rozpadu Sovětského svazu československá a ruská diplomacie usilovaly o budování korektních vztahů, takže ministři zahraničí obou zemí mohli v únoru 1992 podepsat dohodu o přátelství a spolupráci. Tři měsíce poté se tito diplomaté krátce setkali na ruzyňském letišti, aby si ujasnili postoje v zahraniční politice.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
22. 5. 2022|

Vztahy Maďarska a Polska procházejí krizí, na vině je Orbánův postoj k Rusku

Válka zasáhla i do polsko-maďarských vztahů. Dosavadní silní spojenci mají k Rusku rozdílné postoje. Zatímco Varšava stojí pevně za Ukrajinou, Budapešť sklízí kritiku za zdrženlivost v otázce dodávek zbraní nebo sankcí.
2. 5. 2022|

Kočner vyšetřování neovlivňoval, rozhodl nepravomocně slovenský soud

Slovenský okresní soud v Bratislavě v pátek zprostil kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera obžaloby, že se prostřednictvím motáků snažil z vazby ovlivnit vyšetřování jedné ze svých kauz. Verdikt není pravomocný, žalobce se odvolal k soudu vyšší instance.
2. 12. 2021|