TÉMA

Trevír

Lahve se sektem přijdou o svou jedinečnou součást, vinaři litují ztráty tradice

Evropská komise novým nařízením odsouhlasila, aby se šumivé víno smělo prodávat i bez fólie, která obaluje připevnění zátky lahve. Na změny upozornila německá agentura DPA. Vinaři argumentují potřebou ochrany životního prostředí, ale také zbytečnými náklady na fólie nebo dlouhou dobou jejich dodání. Mezi velkými producenty se ale ozývají skeptické hlasy – šumivé víno podle nich může přijít o svou originalitu a snadnou rozpoznatelnost.
16. 8. 2023|

Muž, který najel v Trevíru do davu lidí, dostal u soudu doživotí

Doživotním odnětím svobody a uzavřením na psychiatrickém oddělení v úterý potrestal soud v Německu muže, který v prosinci 2020 najel v Trevíru na západě země do davu. Nyní 52letý Němec, který podle znaleckých posudků trpí paranoidní schizofrenií, tehdy zabil pět lidí včetně kojence a další asi dvě desítky chodců zranil. Rozsudek zatím není pravomocný.
16. 8. 2022|

Řidič vozu z Trevíru spolupracuje s policií. Soud ho poslal do vazby

Řidič vozu, který vjel v úterý na pěší zónu v Trevíru, s policií spolupracuje a vypovídá. Soud ve středu rozhodl, že 51letého Němce pošle do vazby, nikoli na psychiatrickou kliniku. Informovala o tom agentura DPA. Zběsilá jízda centrem města na západě Německa si vyžádala pět obětí.
2. 12. 2020Aktualizováno2. 12. 2020, 15:22|

V německém Trevíru vjel útočník do lidí. Podle policie úmyslně a bez politického motivu

Ve městě Trevíru (Trier) na západě Německa vjelo auto na pěší zónu. Zemřelo pět lidí a nejméně patnáct dalších utrpělo zranění, vyplývá z policejních informací, aktualizovaných ve večerních hodinách. Řidiče, 51letého Němce žijícího poblíž Trevíru, policisté zadrželi. Dosavadní vyšetřování neukázalo, že by čin měl politický nebo náboženský motiv, ale podle ministra vnitra spolkové země Porýní-Falc Rogera Lewentze byl zjevně úmyslný. Příslušný státní zástupce řekl, že řidič byl opilý a patrně má čistý trestní rejstřík. Existují indicie, že trpí psychickými potížemi.
1. 12. 2020Aktualizováno1. 12. 2020, 23:25|

V Německu havarovala americká stíhačka F-16. Pilot vyvázl s lehkým zraněním

Nedaleko Trevíru na jihozápadě Německa se zřítila stíhačka F-16 amerického letectva. Pilot je v pořádku, stroj spadl nad lesnatou oblastí. K incidentu došlo nedaleko hlavní americké základny v Německu u Rammsteinu.
8. 10. 2019Aktualizováno8. 10. 2019, 18:06|