TÉMA

Traumatologie

V Liberci úder blesku zranil osmnáct lidí, část záchranáři oživovali

V Liberci ve čtvrti Vratislavice nad Nisou v neděli odpoledne zranil zásah blesku do stromu více dospělých a dětí. Podle mluvčího liberecké nemocnice Václava Řičáře jich je celkem osmnáct. Několik z nich záchranáři oživovali. Do liberecké nemocnice převezli záchranáři sedm dospělých a osm dětí, do nemocnice v Jablonci nad Nisou dvě osoby a do pražské nemocnice v Motole transportoval vrtulník z preventivních důvodů jedno dítě. Liberecká nemocnice aktivovala traumaplán, který skončil asi po hodině a půl.
2. 6. 2024Aktualizováno2. 6. 2024, 21:28|

Pardubická nemocnice má nový pavilon centrálního urgentního příjmu za dvě miliardy

Společnost Nemocnice Pardubického kraje ve čtvrtek slavnostně otevřela nový pavilon urgentního příjmu a chirurgických oborů v pardubické nemocnici. Stavba stála téměř dvě miliardy korun, což z ní činí největší investici v historii kraje. Na financování se využila dotace pět set milionů korun z evropského programu REACT-EU. V příštích dnech se do budovy začnou stěhovat lékaři a sestry a pavilon uvedou skutečně do provozu, řekl generální ředitel společnosti Tomáš Gottvald.
29. 2. 2024|
Střelba v Ostravě

Ostravská traumatologie se vrátila k běžnému provozu. Lidé už darovali přes 300 tisíc korun

Fakultní nemocnice Ostrava otevřela ordinaci i čekárnu traumatologické ambulance, v níž v úterý dvaačtyřicetiletý muž zavraždil sedm lidí. Zastupitelé Moravskoslezského kraje jednomyslně schválili návrh na přidělení finanční pomoci obětem střelby. Pozůstalí po obětech dostanou od kraje 100 tisíc korun, zranění pak polovinu.
12. 12. 2019Aktualizováno12. 12. 2019, 20:25|