TÉMA

Televizní zpravodajství

Chceme, aby politiku chápal i dělník. Na obrazovce mám radši obyčejné lidi, říká šéf zpravodajství Novy Houska

„Snažíme se lidem politiku vysvětlit. Někdy možná až polopaticky, ale chceme, aby ji pochopil stejně dobře profesor na vysoké škole jako dělník v továrně,“ vysvětluje ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska. Večerní zprávy už podle něj nepřinášejí divákům nové informace. „Je to show, která vám shrne den,“ popisuje Houska, podle kterého není vzhled pro televizní novináře tak důležitý. V podcastu Background ČT24 mluví také o prvním setkání s Milošem Zemanem, spolupráci se slovenskou TV Markíza nebo o informování o střelbě na pražské filozofické fakultě.
8. 2. 2024|

Živě z terénu. Podle analytiků jedna z podmínek úspěchu zpravodajských komerčních televizí

Komerční zpravodajské televize mají šanci uspět u českých diváků. Uvádějí to mediální analytici, kteří za určitých podmínek předpovídají možný úspěch připravované CNN Prima News. Kromě velkých nákladů záleží hlavně na obsahu a formě vysílání – a vyslyšení aktuálního trendu živé produkce.
13. 1. 2020|
Newsroom téma týdne

Seznam omezuje zprávy, CNN na Primě před startem opustil ředitel. Televizní zpravodajství je drahé a v Česku se nemusí vyplatit

Dvě největší soukromé zpravodajské televize čekají v současnosti zlomové změny. Seznam snižuje objem vysílaného zpravodajství a na CNN Prima News se ještě před oficiálním startem změnilo vedení. Mediální odborníci se shodují, že provozovat soukromý zpravodajský kanál je v Česku hodně náročné a prakticky téměř vždy finančně nevýhodné. Téma pro pořad Newsroom ČT24.
11. 1. 2020|