TÉMA

Stebno

Rok po ničivé bouři ve Stebně mají všechny domy střechy. Kostel na opravu ještě čeká

Rok od ničivé bouře ve Stebně, které spadá pod město Kryry na Lounsku, je téměř vše opravené. Místo modrých plachet, které krátce po bouři zakryly asi čtyřicet procent domů v obci, jsou na střechách nové tašky. Živel se nevyhnul ani kostelu, ten však na opravu dál čeká.
24. 6. 2022|

Dotace na bydlení po tornádu se o dary snižovat nebude, navrhne po kritice Dostálová

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) na středečním mimořádném jednání vlády navrhne úpravu nařízení, podle kterého se mají dary z veřejných sbírek odečítat ze státní dotace pro lidi zasažené bouří a tornádem na jižní Moravě. Napsala to na Twitteru. Snižování dotace o dary vzbudilo kritiku. Opoziční politici kritizují také snížení dotace o náhrady od pojišťoven, které lidé dostanou. U nich se změna pravidel nechystá, řekl David Hořínek z odboru komunikace ministerstva pro místní rozvoj. Ke státní podpoře lidem po tornádu bude chtít ODS zařadit mimořádný bod na středeční schůzi sněmovny.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 13:57|

Hasičů v obcích zasažených tornádem ubylo, většina území je uklizená

V oblasti zasažené tornádem je od pondělí výrazně méně hasičů než v uplynulých dnech. Vedení hasičského sboru spolu s krizovým štábem o redukci rozhodlo poté, co se podařilo uklidit od sutin a odpadu většinu území poškozených obcí. Škody po tornádu má asi šestnáct set domácností, odhaduje organizace Člověk v tísni. Do postižených obcí směřuje finanční pomoc.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 20:19|

Na Lounsku ve čtvrtek podle meteorologa zřejmě neřádilo tornádo, ale poničil ho downburst

Obec Stebno u Kryr na Lounsku minulý týden ve čtvrtek poničil nejspíš jev zvaný downburst, nikoliv tornádo. Podle meteorologů tomu odpovídá charakter škod, svědectví místních i šetření na místě.
28. 6. 2021|

Bouře poničila obec Stebno na Lounsku. Meteorologové mluví o tornádu

Bouře značně poničila obec Stebno, která spadá pod Kryry a leží na Podbořansku v okrese Louny, na hranicích se Středočeským krajem. Podle meteorologů se jednalo o tornádo. Škody jsou v řádech desítek milionů korun. Na místě je stovka hasičů, dobrovolníků. Starosta Kryr Miroslav Brda sdělil, že nikdo nebyl zraněn. Ve Stebně žije zhruba 120 obyvatel.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 22:30|