TÉMA

Sportovní akce

Česko odteď do konce září posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

Od nynějška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v Evropě. Po úterním zasedání vlády to novinářům řekl vicepremiér Vít Rakušan (STAN). Kabinet na základě doporučení společné zpravodajské skupiny nezvýší stupeň ohrožení terorismem, ale provedl revizi opatření v rámci prvního stupně ohrožení.
před 20 mminutami|

Vláda vyhlásila nouzový stav, omezila hromadné akce či otevírací dobu restaurací

V Česku bude kvůli epidemii covidu-19 znovu platit nouzový stav. Vláda v demisi ho na čtvrtečním jednání vyhlásila na 30 dní s platností od půlnoci ze čtvrtka na pátek, sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet se ještě v úterý shodl s hejtmany na tom, že nouzový stav zatím není nutný. Některá plošná opatření by bez nouzového stavu ale nebylo možné vyhlásit. Vláda upravila otevírací dobu restaurací či barů či kapacitu kulturních nebo sportovních událostí.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 20:31|

Pandemie ve světě: Rakousko zavádí lockdown pro neočkované

Lidi bez dokončeného očkování proti covidu-19 čeká v Rakousku od pondělí celostátní uzávěra. Oznámil to kancléř Alexander Schallenberg (ÖVP) po jednání s hejtmany spolkových zemí. V Německu počet nakažených od začátku epidemie překonal hranici pěti milionů lidí.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 21:47|

Koronavirus se masivně šířil mezi pedagogy a žáky. Proto bylo třeba školy zavřít, říká Prymula

Nákaza novým koronavirem se podle zdravotnických dat od začátku září nejčastěji objevuje u učitelů a žáků, dále také u seniorů, uměleckých skupin, sportovních týmů nebo mezi zdravotníky.
15. 10. 2020|

Posílíme zvláštní volební komise pro lidi v karanténě, slíbil Hamáček

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) slíbil, že jeho resort posílí kapacity mobilních volebních komisí, které umožní hlasovat lidem v karanténě. Tyto komise by měly být schopny navštívit 16 tisíc voličů v izolaci, předeslal vicepremiér. Čeští vědci úspěšně dokončili první fázi vývoje vakcíny proti novému typu koronaviru. Prototyp testovaný na hlodavcích je bezpečný a vyvolal imunitní reakci, píší středeční Lidové noviny.
23. 9. 2020Aktualizováno23. 9. 2020, 18:49|

Restaurace budou muset kvůli koronaviru od čtvrtka zavírat už ve 22 hodin, omezí se i sportovní akce

Restaurace a bary budou muset kvůli šíření koronaviru zavírat už ve 22 hodin od čtvrtka. Informaci serveru iDNES.cz potvrdil v Interview ČT24 ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Zatím musely mít hospody zavřeno až od půlnoci do šesti hodin. Ve čtvrtek stát také omezí i venkovní sportovní akce pro diváky, na nich bude nově moci být dle Prymuly maximálně dva tisíce sedících lidí. Nařízení vyhlásí ministerstvo ve středu.
22. 9. 2020Aktualizováno22. 9. 2020, 20:14|