TÉMA

Rozvážkové služby

Štědrovečernímu jídlu v restauraci dávají přednost lidé starší 40 let, místa už téměř nejsou

Na Štědrý den bude otevřená asi třetina gastronomických podniků v Česku, včetně restaurací. Vyplývá to z dat pokladního systému Dotykačka. V Praze bude v provozu dokonce až čtyřicet procent podniků. Restaurace, které ČT oslovila, hlásí prakticky plnou obsazenost. Popularitu návštěv 24. prosince potvrdil i prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek. Nejčastějšími hosty jsou lidé nad 40 let, většinou bez dětí.
21. 12. 2025|

Kurýři si stěžují na algoritmy platforem, úřady vyšetřují možné podvody „flotil“

Někteří kurýři a řidiči digitálních platforem si podle průzkumu Národního systému SYRI stěžují na algoritmus, který jim přiřazuje objednávky. Prý mu nerozumí. Platformy i jiní kurýři oponují, že tato zakázková, nárazová práce má výhodu flexibility. Finanční správa v souvislosti s tímto segmentem ekonomiky dle informací ČT24 řeší stamilionové daňové úniky. Políčeno má na takzvané „flotily“, samostatné subjekty, s nimiž platformy spolupracují.
31. 7. 2025|

Štědrý večer v restauraci? Podniky hlásí plno, chodí i rodiny s dětmi

Navzdory poklesu návštěvnosti restaurací mají Češi stále větší zájem vyrazit na Štědrý den na sváteční oběd či večeři, řekl ČT prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek. Oslovené restaurace nemají problém s naplněním kapacity a některé už mají dlouho před svátky plno. Zájem projevují i rodiny s dětmi, které si chtějí užít klidné svátky bez stresu spojeného s vařením.
8. 12. 2024|
Načítání...